Wednesday, March 26, 2014

aku buat, aku tanggung.

On 20th March 2014.

14:47 PM

I sent an email to somebody yang ada kuasa besar dalam sesebuah organisasi. Aku memang dah lama tak puas hati until that day. Aku just seorang student yang tak puas hati tentang sebuah pusat pengajian. Aku ada hak. I have my own rights about my studied. Hari ni, papa lecture aku pasal HOW TO STAND UP and HOW TO TALK. this may sound childish but aku tak kisah. This case betul-betul ikhlas dari hati seorang student yang nak mengadu something kepada kolej dia. YES, aku complain pasal satu benda ni, and At Last aku yang kene shoot balik. Macam-Macam orang cakap. Antaranya :

1. Buat kerja tak pakai otak
2. Tak fikir effect kat orang lain sebelum buat action.
3. Tak nampak pengorbanan orang lain yang berusaha gila babi.

and many more.

Seriously weh, aku fikir dah apa effect yang akan jadi. Efect kat aku, Effect kat orang lain. YES. Aku fikir semua benda tu. But, mereka yang 'diatas' tak rasa macam apa yang orang 'dibawah' rasa. Pengorbanan orang lain kau tak fikir, kau nak suruh orang lain fikir pengorbanan kau ? come on. Setakat kau upload status facebook nak bash aku, nak main sindir-sindir, takyah la. Do CALL ME and jumpa FACE TO FACE. Aku ada hujah aku sendiri atas sebab aku buat action tu. Tak adil kalau kau dengar hujah dari satu pihak then kau simply judge aku by the only hujah yang kau dengar. tak adil lah weh. Nama aku kau sebut-sebut dalam office pastu burukkan imej aku. That's not proffesional.



Let's make it simple. Do you know about Customer Service ? Aku customer kau. Aku bayar kau puluhan ribu and aku nak service dari kau but amik masa bertahun. Bila dah sah perjanjian, and aku start guna kau punya services. When something goes wrong, aku ada hak untuk stand up and BERSUARA. Bila aku dah bersuara pada pihak atasan, kau marah aku balik sebab aku report kat diorang. WHAT THE HELL lah weh. Aku bayar kau puluhan ribu tau. Bukan dua tiga kupang. YES, kalau kau boleh bayar balik duit aku takpe, nevermind. aku tak kisah pun. BUT how about my TIME ? Mana Customer Service kau ? Aku as a customer kau ni macam mana ? dah ramai customer kau yang nak mengadu tapi diorang tak berani unuk stand up. Macam mana kau handle benda ni ? Kau adalah satu organisasi yang BESAR. so, bila ada maslah timbul and aku report takkan lah organisasi besar macam kau ni mudah melatah ? Rapuhnya kau punya organisasi. Bila aku sound sikit dah menggelabah nak cover balik.

Entah la, aku malas nak panjangkan kes. If kau nak settle, call me. Duduk diam bukan style aku. Kalau ada masalah, aku akan bising until problem tu selesai. okay ? aku tak cakap kau diam tak buat kerja. aku cakap duduk diam and ikut telunjuk bukan cara aku. aku bukan bodoh nak ikut arahan kau yang tak betul. aku tahu nak bezakan which one yang betul and salah.

Ciao !